köpenhamn Köpenhamn Zoo

I morgon ska vi till zoo i danmark =)
Nu på kvällen har jag stått och stekt måååånga pannekagor =) .
Nu blir det sängen. Imorgon fyler jag år, inget som jag ska fira. Mamma o Jörgen kommer o vi ska äta maräng swizz Muuums
Jag mår bra, vi mår bra. Det är jag så tacksam för..
Låt det alltid vara så.
Jag önskar verkligen att alla kan få må bra och vara lyckliga.


♥Peace love and understanding♥

Skogen =)

Vi trotsade detta kassa väder och åkte till bokskogen för att grilla. Sjukt mysigt var det. Det var nog mer mysigt idag än vad det är när solen skiner. MYS. =)
Jag hade dock en stickad tröja och insåg att det inte var så smart. Men då kom smarta jag på en ide. =)
Vi hde svarta sopsäckar i bilen, så Tony gjorde hål till huvudet, ochtvå hål till armarna Å vips så hade jag regnskydd. Sen tog jag en lien plstpåse och tog det på huvudet, och då slapp jag bli blöt om håret. Kanon va.. =)
Vi käkade korv m bröd, drack saft till och åt lite kex.
Vi stannade lite me än 1  1/" timme. Sen körde vi hemåt.
Tyvärr gick det inte grilla på denna grill, då den var blöt. Men vi hade vår engångsgrill med oss =)
Jag åt bara korvbröd eftersom jag inte äter kött. Men jag grillade bröden så det smakade kanon de med =)
Nu blir det hemmamys resten av kvällen =)

Jäklar

Satt och läste igenom mitt förra inlägg. Skriver ju som en kratta. HAHAH. Men men.
En dag på jobb i smått och gott
I dag har det varit kaos på jobb. Vi har varit en uska mindre och vi har då bara varit två.  Men vi jobbade bra ihop så det gick kanon. =) Jag tog alla blodprover förutom ett då denna kvinna är sååå svårstuken, så vi fick ringa stickhjälp.
D fixade en pat färdig. Sen sprang hon iväg med proverna. Både hon och jag fixade våra pat färdiga, med tvätt, toabesök eller blöjbyten, klädbyten . osv. rakade även en gubbes skägg idag men det blev inte så bra HAHHA Efter detta så satte fram frukosten, fixade kaffe, te pålägg osv osv. Massa smått. Därefter vart det för vår frukost. Det gick snabbt vill jag lova. För sen vart det dax att ronda. Så jag syrran och läkaren börjar ronda. Läkaren blev lite arg och not so happy. HAHAH. Men lite roligt var det. Jag kunde hålla mig för garv. Allt han planerade bara kraschade rakt ner i stupen. Men hangjorde en bra sak. Tyckte jag. Eftersom vi följer VBL (vätskebalanslister) för vissa pat.- Det innebär att vi mäter allt dem dricker och allt dem kissar. Men detta sköts inte. Så nu blir det dagl vikt på pat i stället. Trist att inte alla kan följa de. Lätt att glömma och det förstår jag. Efter ronden vart det dax för fler blodprover. Så det fixade jag, sen vart det lite KAD spolning som skulle göras. Vi har haft tre pat som har åkt hem så allt som ska förberedas innan hemgång och allt efter hemgång fixade vi. Vi hjälptes åt. Och städa sängarna och allt annat inne på rummet. sprita av. Skicka iväg tvätten och slänga allt som tillhörde pat. Efter det var det ax att ta allas p glukos. Sen vart det dax för pat lunch. Tyvärr fick inte vi någon lunch idag då det inte fanns tid till detta. För sen hela fm och em har gått åt att svara på pat ringningar. Och dem e inte nådiga kan jag berätta för er. Ibland så vill man inte annat än att rycka dessa klockorna ur handen på folk AHAHHA ;) Nä jag skojar, men ibland blir det pain. Jag hade en pat som ringde seriöst en gång var 5 min. Om det gick tio min så var man ÖVERLYCKLIG. Jag höll på bli tokig andra dagen. Men då går min kollega in och säger till honom att sluta ringa på klockan. Så säger gubben. Amen jag ringer inte så ofta HAHHAHAHA. Nähä.. gör du inte.. HAHHAHA. Vart rätt ball. Stod utanför och asgaravde. Men han slutade iallafall. Och det slutade med att han ringde var 30 min eller tom 1 timme. Även om det var sällan. HAHAH. =)
Måste även få säga en sak till om en pat. Vi har en pat som är 94 år gammal, som har gett upp hoppet. Han villl inte leva mer. Och det förstår jag. Han känner att han har gjort sitt sen är han sjuk oxå.
Men idag pratade jag med honom och erbjöd honom en rakning som han tacksamt tog emot.. Han hade jobbat hela sitt liv och nu vart han trött. Vi går och kämpar för att få honom att dricka och äta, men han vil inte. han mat och drickstrejkar. Låt stackars gubben vara. Jag kan anse att är dem klara i sitt belsut och man är så pass gammal, låt honom då få ta ett beslut att allt stoppas. Som dropp, med extra blod. osv. Tänk er själva. Ni känner er redo. Ni är 94 år. Som har jobbat och slitit i hela livet och man är sjuk.  Jag sa till honom idag att jag kan förstå hans vilja. blnad kan jag känna att varför skickar man in en så gammal och så pass sjuk i obotliga sjukdomar.  För att vårdas när han bara vill somna in. Låt han då få göra det där han känner sig trygg i sitt boende. Många männsikor är rädd för döden. Döden skrämmer nog många männsikor. Jag är på något sätt glad att jag fick vara med en anhörig när hon gick bort. och jag var även med min morfar när han somnade in. Varit och hälsat på min vårdtagare och en annan anhörig när dem hade gått bort. Jag säger inte att det är lättare att se en död männsika nu. Men jag vet hur det kan gå till. Vi har haft många som dött hos oss. Och några har jag varit med och svept. Det känns okej att få ge den döde den sista tiden med personal, tvätt rena saker osv osv.
När jag kommer börja jobba inom barn kommer det nog att vara sjukt svårt. Där är det inte nartuligt. Dem ska precis ha påbörjat deras liv. Dem gamla har levt sitt liv och dem som dör i en  längre tids sjukdom är ofta medvetna om det.
Vi har en pat nu som har planerat hela sommren för hon är säker på att det blir den sista. Hennes anhöriga och hon har börjat planera begravning osv. Fint att dem gör det tillsammans kan jag tycka. =)
Nä, nog snackat om jobb. Nu blir det middag. Sen bingen.
Min enda lediga dag är i morgon men då ska jag jobba extra på ett annat ställe,. Så nu jobbar jag 9 adgar i rad. Not funny..
Ha det gött. Kram

I morgon ska min son ha sitt kalas =)

Vi vet inte hr vi ska göra. Isack ska ha badkalas i morgon, men om man tittar på vädret som är i dag så är det regningt och tråkigt. Det ska bli liknande i morgon men varmare i luften.Så vi har gjort en liten lösning.
Att änsålänge håller vi fast i badkalas. Man kan bada fast det är molnigt. Bara det inte blåser och är kallt.
Men jag och Tony sa det att i em ringer vi unt till alla föräldrar och berättar att dem ska ha både regnkläder och badkläder med sig. För skulle det vara pisseväder så har vi bokat en lokal som vi kan ha. Mamma och Jörgen har ett stort tält som dem har i trädgården. Där kan man oxå vara. Det finns liksom inget dåligt väder bara dåliga kläder =). Ingen har dött av lite regn. =) Själv kan jag tycka att det är mysigt så länge man har möjlighet till ett tak =) Och det har vi =)
Ikväll ska det bakas. 2 st pajer, 2 st tårtor, kanel o vaniljbullar, kladdkaka. Sen bakar min svärmor chokladsnittar.
Och barnen ska få hamburgare o pommes. efterrätt glass, chokladsås, strössel, kex osv osv.
Detta blir säkerligen kanon, om inteså blir det ett kalas som vi kommer minas=)
Nu blir det att tvätta, plocka undan här hemma. För allt sånt står still när man jobbar som ett svin. =/.
Men snart slutar jag. Funderar på att hitta ett timjobb, vill inte ha någon annat nu eftersom jag ska ut i praktik i sep. Därefter SKA jag ha jobb  =) Längat. Jag vet att det är jävligt svårt att få jobba med barn på sjukhus. Alla håller fast i sina tjänster. Men jag hoppas och vet att det kommer fixa sig. ALLA jobb är ett jobb.
Så många som går arbetslösa, e ju sjukt. Jag säger absolut inte att alla kan få fast eller såhär. men hade man verkligen velat ha jobb så finns det. Ma kan alltid anmäla sig som timvik, så har man något där. Skärper man då sig så kan chefen ge en månads, eller så vet dem kanske någon som behöver folk. Man måste kunna sälja sig själv lite =)
När jag var på arbetsintervjun så frågade dem vad min bästa egensakp var. Och då var jag snabb med att svara (kan ge dåligt intryck om man behöver sitta och fundera) att min bästa egeskap är att prata och att jag har lätt att få kontakt med männsikor. och att jag kan växla från superglad till seriös
Sen frågade hon mig om min sämsta och då svarade jag snabbt igen och sa. Detsamma. Att jag ständigt pratar och sen skattade jag. Men efetrsom jag var på arbetsintervju på SUS. så valde jag även att tilllägga att jag tar saker seriöst och jag kan även ha det roligt på mitt jobb.
Hon måste ha varit nöjd efetrsom ag fick jobbet ;)
Tyvärr trivs ju inte jag. S jag är inte mitt rätta jag där.
På alla andra stälen har jag trivs som fixken i vattnet. Men jag börjar koma in i allt nu, även om det e svårt som FAN.
Men allt går bara man inte ger sig. =)

RSS 2.0