Tandläkaren

Mitt största rädsla är att gå till tandläkaren. Jag verkligen hatar det. Jag HATAR DET.
Jag bölar alltid när jag ska meddela att jag kommit. osv. Jag hatar det. Fy Farooch det är dit jag ska nu. Puhu

ÅNGEST

Måste få skriva av mig en sak som jag har mått så dåligt över.
Där var en patient som legat hos oss ett tag och han var väldigt härlig och älskade attskoja och när man skojade tillbaks.
Hans fru var helt fantastisk. Denna man hade metastaser i hela rygen som man försökt ta bort. Så han var ihop klaffad med klaffrar från nacken ner till svanken. Han hade as ont. Men var en härlig gubbe ändå. Han kan ha varit kring 60 års åldern. Men en dag så var han riktigt duktig han gick till toan själv med ett gåbord och han behöb´vde bara lite hjälp men inte mycket. Han ville sitta där inne på toan för att raka sig och fixa till sig osv. Efter ett tag så frågar han varför han inte får smärtstillande innan han ska upp och göra saker. Och jag sa vet inte utan det är systrarna som har hand om med osv Men jag sa att jag höll med honom och frågade har u ont nu. så säger denna man Ja. Och utan att tänka mig för så säger jag Naww och tar han på axlen. Men jag menade inte det på de sättet som jag vet att de lät. Han svarade. Nä det är inte synd om mig, men jag har ont. J fick panik och försökte förklara att jag menade absolut inte så och att han har all rätt att ha ont och han har även all rätt i att han ska vara medicinerad innan mobilisering sker.  Jag gick ut och sa till syrran att han måste ha något nuuu. Och hon kom med med på direkten. Sen gick jag hela tiden och hade ångest över detta. Men jag var inne dagen efter och pratade med honom och han förstod att jag inte menade så. Men jag har lärt mig att tänka tyst. Allt ska inte sägas det kan tänkas and thats it. Detta är något som jag bär med mig.
Jag vet att mina sm sketna ord i hans onda kropp egentligen inte är värd ett skit. För så ont som han hade och allt han har gått igenom. Så ska han inte behöva höra NÅGON säga så.
Nä. man lär sig av sina misstag och det är viktigt att det kan ske en gång, sen har man lärt sig. Och då gör man inte om det igen. Och alla dem som säger att dem tänker inte på vad dem säger och gör osv när de dricker osv. GE då fan i att dricka era nötter, osv. Man måste tänka lite innan man talar och det är något jag hela tiden håller på att lära mig. Nu ska jag sova. Har mkt som ska göras i morgon.
sov gott GodNatt

Jahapp

Jag har inte bloggat på et bra tag. Det har hänt så sjukt mkt. Men nu är allt det klart och färdigt. Men nu måste jag börja söka jobb. Jag har ex antal nr att ringa i morgon. Och hoppas på det bästa. Jag har slutat på min praktik nu och jag trivdes faktiskt väldigt bra där. Jag har kunnat få den möjligheten att gå runt på olika avd för att se hur de går till. Jag har varit på barn ortopeden, barnakuten, lekterapin, barn infektionen, barn medicinen och det har varit väldigt lärorikt. Inte alla dagar men viss mer än andra. Men så är dt alltid. Man kan aldrig vara fullärd, utan man fortsätter att lära sig hela tiden. Vilkt är roligt. Som någon sa. Går man bara på rutin och man tror att man redan vet och kan allt så har man ingen möjlighet att fortsätta att utvecklas. Och det är ju rätt. Ju mer nyfiken man är desto mer lär man sig.
J har väldigt lätt att lära mig praktiska saker. Även att läsa osv. Men när det kommer till matte eller engelska så är det sten dött hos mig. Skulle vilja ha privatlärare som slår inte det HAHAHA..
Idag har vi varit och hälsat på en väldigt nära vän på sjukan. Lite jobbigt var det. Inte för oss,men att se allt denna personen har fått gå igenom. Att vi inte har funnits där om stöd innan är oförlåtligt men from nu så ska vi vara där för de minsta lilla. =) Detta är en person som står alla oss fyra här  hemma nära. Nu hoppas vi bara att allt går på rätt väg. Men om det inte gör det så får man kämpa vidare.
Man ska aldrig ge upp.
♥ Tänker på dig ♥

Wihoo

i morgon kommer min lärare =) Imorgon skavi bbestämma tid för min tenta. Ni vet den dära tentan som jag skule börjat plugga till för ex anta månader sen. Men har helt glömt bort de. Eller glömt och glömt. Antingen har jag blivit påmind av Tony eller någon annan. Men jag har haft så mkt att göra att jag inte haft tid för varken min hemtenta eller mitt prov Muhhaha.
Men i morgon är det exakt 3 veckor. Och innan dess ska provet ha gjorts =( Buhhuu..
Nu ska jag nanna. GodNatt

Simskolan

Julia har gått på simskola sen hon var bebis. Så fort navlen hade trillat av så började vi=)
Sen dess har julia gått och lärt sig simma. Nu för et tag sen tog hon ett avbrott för hon tyckte inte det var roligt längre. Hon pensionörs simmade som jag kallade det =/ HAHAH
Men men nu har hon börjat igen. Och min lilla tös är verkligen yngst i den gruppen. Åldrarna där kan vara mellan 6 år - 1 år. Julia är yngst, sen är resten över 10 år. Några 12. Mn hon simmar och tycker det är roligt. Tony pratade med en ansvarig där för vi ville veta om hon ska byta grupp för hon är "sämre" än dem andra då dem är så pass mkt äldre än snäckan.
Denna ansvarig kollade på julia, hur hennes teknik var osv. För Julia är simkunnig och går därför i en grupp som heter teknik. Och dn kursen innebär att man tränar sin teknik inför tävlingar, hur man simmar korrekt, dem lär sig även fler simsätt, förutom de vanligaste. Den ansvariga kvinnan kom fram efter en bra stund till mig och Tony och sa att vi absolut inte fick byta grupp till Julia. För hon har redan tekniken inne. Och att hon tillhör det bästa i hennes ålder och de som är äldre än henne. Så de var roligt att höra. Hon berättade att här smmar vi uthållughet och det behövs alltid att tränas på. Men hon tyckte absolut att Julia var i rätt grupp och att vi ska vara mkt stolta över hur duktig denna flickan är. =) Snacka om att mansom förälder blir helt överlycklig.
Vår tös är duktig på att simma, men behöver som alla andra mer träning. =) Julia vill börja på dans också. Vilket hon ska få göra. Så fort Tony har bytt schema så ska hon få börja på dansskola. För just nu hinner vi inte mer. Vi har redan 3 aktiviterter i veckan. isack ska få välja en till innan julia. Eftersom han bara har en aktivitet. Och Julia har två.
Stolt mamma till dessa två små grynen =)

Praktik

Jag har varit ledig igår oh idag. Fatt så jäkla skönt dt har varit. Igår mådde jag inte bra, så tony tog barnen i morse och gick med baloo. Annars så brukar vi ta varsin grej att göra på morgonen, men jag fick sova länge idag och det behövdes nog. Det är ett jäkla under att jag inte är deprimerad, för jag sover så jäkla dåligt. Somnar tidigt men vaknar hur många ggr som helst på natten. =/ Man har ju sett på studier att om man får dåligt med tex sömn så har man lättre att få deprissioner, osv. =/
Så man ska inte vara rädd för att ta tabl om det gäller sömnen. Hmm Även fast jag inte vågar, jag är rädd fr allt som har med piller att göra. Tycker det är obehagligt på något sätt. Men jag skulle verkligen behöva en sömnpilla. =/. Men men jag har haft problem med sömnen nu i flera år, men än så länge har jag klarat det mentalt, men men. Allt har sin tid. Imorgon ska jag gå med en bitter *** på praktiken. =/ Denna männsika kan seriöst inte dra på smilbanden. Jag ska se om jag möjligtvis kan gå med en syrra istället. PALLA MED HENNE =/// nope.
Fattar inte varför jag har så svårt för henne, men hon vberka inte frisk. Men jag får se hur det är i morgon, jag skatrots allt gå där för att lära mig och kan hon inte lära mig något nytt så frågar jag om det e okej om jag går med någon av våra syrror. =)
Trodde först det bara var jag som hade svårt för dennakvinna, men höört många berätta om henne, ävenom inte jag sagt vad jag tycker om henne till dem. Vissa borde byta jobb, för ibland är det en nackdel att ha stannat för många år på samma ställe. Allt görs på rutin, ingn känsla för det man gör. Nä usch för sånt.
****

Idag är det dax för Julias kör. Vi har satt hennei en sånggrupp, men den vi vile hon skulle gå i ville julia inte. Så det fick bli en anan som Julia tyckte om. Hon klickade med den gruppen, fast dessa barnen är mkt äldre än Julia. Men hon trivs. Och det är huvudsaken.

Hjälp hjälm

Jag kan erkänna mina misstag. Och jag har fan ta mig glömt min hjälm nu flera ggr. Varje gång jag cyklar med barnen kommer jag ihåg hjälmen just för at jag tar på deras ju. Då blir det en påminnelse att jag med ska ha n. Nu har jag cyklat i 2 dagar UTAN hjälm. SKAM Fy på mig.
Min praktik går jätte bra.
Jag har fått reda på en roliga sak. Frågade min snälla lärare om hon kunde fixa så jag fick hospitera på barn onkologen. Och det får jag =) Så jag har två datum inbokade då jag ska vara på den avd för att gå brevid. Jag hoppas att mitt psyke klarar det. Det är något jag alltid har velat jobba med, men inte vetat om jag skulle klara av det rent psykiskt.
Mn det återstår och se. =)
Jag är iallafall väldigt glad att jag får denna möjlighet =)

Ring

Mamma fick mormors senaste ring och jag fick den utav min mamma. Det var den allra sista saken morfar köpte till mormor. Dock vart hon inte nöjd med den han hade köpt så hon bytade till en annan dvs den jag idag har =)
Så jag har både mormor och morfar med mig.
Jag har sen innan fått saker av min mormor när hon levde En sjal som mormors mamma hade haft, sen har jag fått en guldkors av mormor och morfar, kakfat osv. Så därför ville jag inte ha något nu. Jag känner att jag har massa minnen som är från mormor och morfar att jag inte behöver ha matriella ting. Men så idag kom jag upp när mamma och mina mostrar städade lgh. Jag säger bara en sak. Det är skoj att m,an kan skratta sig igenom mkt , för annars så hade det bliit sjukt jobbigt där uppe. Fast jag inte ville ha något, så fick jag med mig massor av saker =)
Jag tiggade även alla mormor sticker (vill lära mig sticka ( åt helvete ;) Nä, men skämt å sido. Jag är nöjd att jag har haft en mormor och morfar som varit delaktiga i hela min upäxt, även i mina kusiners uppväxt. Jag bodde hemma hos mormor och morfar på somrarna. Vi har alltid bott nära. Precis som det skavara. Jag älskar denna bullerby känslan som jag har växt upp med.
Just detta med alla kusner, mostrar, morbror mor föräldrar osv. Vi har stått varandra nära. Och det är jag glad över.
Nästintill bott hemma hos mina kusiner oxå. =) Min enda flickkusin är bara 3 år äldre än mig, så vi har haft syskon bråken ihop ;) Men det är en person som jag tycker mkt om. Lite bitchig, men det måste man vara i detta samhälle =)
Hon har liksom mig skaffat sin familj, men våra barn trivs enormt bra ihop. Vilket är roligt att se =)
Jag hoppas på att få flytta så at man kan få denna lilla känslan igen. =)
Vi tittar på hus, osv hela tiden. Vi har fått reda på att vi är beviljade lån osv. Men vi måste bara hitta något som passar vart vi vill bo, hur vi vill bo osv.
Vi har hittat några stycken, men jag vill inte flytta förrens jag har jobb =/. Men vi kan, men jag vill inte. .
Nu ska jag fixa salladen till vår lassange =)

sjuker

Jag blev dålig i Torsdags kväll, men igår kände jag mig bättre. Stack till min APU, men blev hemskickad. Fick inte stanna då jag var förskyld och hade feber. Eftersom vi har de barn som ska ner på op och de barn som kommer upp från op. Så därför är de extra känsliga =/.
Får stanna hemma idag, då dt är värre än igår. =(.
Pratade med min lärare och hon fatta att jag inte stannade hemma för att jag vill liksom.
Men de är så surt.
Jag ska plugga nu när jag har tiden till det. Måste komma igång annars så blir jag ju inte godkänd =/:
Nu blir det snart ut med baloo en runda, sen ska jag som sagt plugga. Jag SKA bliklar med minst en hel tenta idag =D Annars så kommer jag bli besviken på mig själva =/ Och det vill jag ju inte.
Jag känner mig frisk men är sjuk.. HAHAH Då är allt som vanligt =)

Min morgon

Fy faro. Sovit hårt som bara den, men blev väckt i morse. Först av tony ( det hade vi redan bestämt) Eftersom jag skulle ringa VC, men sket idet. Hinner precis somna om så ringer min lärare.
Så nu var det lika bra att stanna uppe.
Måste snart ut och gå med loo.
Min morgon har redan beståt av massa blogg läsande. =)
Min blogg runda (när jag tar den är)
Johanna:
Maria:
Gaymasen:
Foki:
Egoinas:
spderchick:
Bina:
Manisen:
Andra bloggar har jag fått lägga år sidan, de är inte ens roliga att läsa. Men dessa här vill jag har kvar. Och jag har inte läst någon annans blogg på ett bra tag. För dessa har tagitöver. Verkligen bra bloggar. Jag kan få mig sådana garv åt gaymasen.
***********
Resten av min dag kommer bara vara blähää.
Jag ska duscha, sen ut med loo, fixa frukost, packa ner middags lådan, bege mig till coop, sen till min praktik.
Jag fick gå tidigareigår och det är jag såå tacksam för. Jag har inte mått bra på två dagar, känner mig fortfarande kass, men samtidigt inte. Lite trång i luftvägarna, lite torrhosta, rinnade ögon. Pinsamt. Jadå. För helt plötsligt kan det se ut som jag gråter. För min näsa snorar igen, och mina ögonen rinner för fullt. Men det är ingen bra andledning att stanna hemma från "jobb" idag.
***************
Innan jag ska in i duschen så är där två jobb jag vill söka. Och det är inte ens inom min utbildning HAHHA.
Men i en grupp med barn som lider av autism eller aspergers. Har jobat med detta innan, sen den andra är till en förskola.Men ända anledningen till att jag vill söka dessa jobben är för att det är 06.00 -18.oo jobb. Inga kvällar eller nätter.
Jagsöker dem, men jag har inte alla de krav som de vill ha. Men gör ett försök i allafall =)
Sen finns där en ledig på psyk, som jag även är lite sugen på. =/ Får se. =) Men det hade varit roligt att vara vid intaget elller på en avd. Jag får se. =)
******************

APUn

Det är vad jag e på g nu till

Hundarna

Mamma och Jörgen stora vovve Cezzar
Mamma och Jörgen lilla vovve Kickan.
Vår lilla vovve =) Baloo

Mamma och barn änglar =)

Jag har köpt mamma och barn änglar. Super fina är dem.
Hon som har gjort dem hade bara mamma och 1 barn, men jag frågade om hon kunde göra med två barn eftersom jag har ju mina två godingar. Så en är Julia och en e Isack. och en är jag som är där och vakar efter mina små troll.
Jag gör allt i min makt för att skydda mina barn mot denna hemska värld vi lever i.
Väldigt fina är dem iallafall =)

RSS 2.0