Oj oj oj

Igr på "jobb" så kände jag mig off på något sätt. Nu förtår jag varför. vaknade inatt och var helt genom förskyld.
Snoret det rinner som på små bäbisar ;) Ögonen rinner. HAHA
Nu e det synd om mig. Men som tur är så är jag ledig idag och i morgon. Och om jag är kass på söndag kommer jag gå dit iallafall. Och skita i att träffa barnen, utan läsa info och sånt där. Vill liksom inte jobba in de dagar sen.
Eftersom detta är en praktik via skolan, som gör att jag blir barnsköterska, så vill jag inte sumpa detta.
Ja pallar inte hålla på och klydda. Ska redan byta bort en dag. Då mormor ska ha sin vackra begravning. Helst hadejag velat slippa gå på begravning. Jag vill ha henne här hos mig.
Hon lovade att hon skulle lära mig att sticka, Så jag kunde sticka fina kofter till barnen nu till vintern. Men nu kan hon inte visa mig de. HELVETE. Blir så trött.
Vi har haft alldelse för många dödsfall i vår familj nu, och tråkigheter. DET RÄCKER NU.
Nu ska jag städa sen blir det stan =)

Bus o bus

I två dagar har min älskade lille son varit skit jobbig. Och JA man får säga så som förälder. Men jag märker att när jag har varit ledig har vi inte hft samma rutiner som innan, och det skapar oro hos barn. Speciellt barn som är vana vid rutiner och regler.
Och det är något barn allmänt mår bättr av. Vilket är bevisat osv.
Jag kan mycket väl höja min röst, men även där ska jag försöka ändra mig. Man ska inte behöva "skrika" till sina eller andras barn.
Så det e det jag ska lära.
Och jag ska även göra mina tentor =/
Jag har inte så mkt kvar, men de som är kvar att göra nu är:
* Omvårdnaden av för tidigt fött barn
* Föräldrars behov
* Plötslig spädbarnsdöd.
* Allergiska sjukdomar ink astma
* Intoleranser. (flera olika)
* Cystiskt fibros
* Diabetes inflammatoriska tarmsjukdomar
* Infektioner hos barn
Så nu är det inte mkt kvar. Som skönt är =)
I morgon går jag ut på min APU. =)
Efter dessa fem veckor så är jag klar i skolan. Ja iallafal framtills jag väljer att läsa vidare =)
En av mina lärare sa hela tiden att jag MÅSTE läsa vidare. Att jag inte skulle nöja mig med denna utb =/. Hon tycker syrra, eller  barnmorska. Ja ja. Jag får liksom se.
Men då måste jag plugga upp min matte och det har jag svårt för. Matte och engelska är inte något som jag fixar =/. Medans jag älskar att läsa alt annat typ =)
Nä, nu blir det att plocka undan. Funderar på om jag och barnen ska cykla ut till min mamma o Jörgen idag.

en rolig kommentar

Fick en roliga kommentar ang inlägget hjälm. Att om jag precis fått hjärna eftersom jag precis börjat använda hjälm.
Nja. Lite så kan man väl egentligen se det.
Eftersom jag visste om vilka skador det kan ge och jag har sett vilka hemska föjlder det kan bli även senare i livet.
Då jag tyckte det var mkt "coolare" att vara utan hjälm, än att ta vara på min hjärna. D kan jag ju inte ha varit allt för smart.
Men det är ändring på det nu. J glömmer helt ärligt min hjälm. När jag jobbade inom skola så cyklade jag alltid med hjälm, men sen så har det inte varit en självklarhet längre.
Men jag håller på att lära mig. Komma ihåg hjälmen. =)

Santa maria.

Ja och Tony äter tacos en gång i veckan Vi har vår tacos lördag =)
Alltid lika mysigt och gott är det =)
Men iallafall så hade santa maria en tävling om att man skulle samla koder =) Vi var självklart medoch tävlade om en vit upplägningsfat som man ska ha till tacos. Men jag valde att använda min som frukst/sallads "skål" Då blir det lättare för barnen att roffa åt sig en frukt eller grönsak. 5 frukter om dagen är bra =) Likaså grönsaker. Jag kommer iförsig bli utskälld i kväll. Då jag glömde köpa hem broccoli. J och barnen är några broccoli fantaster. Lätt kokt broccoli med lite sallt. Då an man äta bara dt =) Mumms. =)
Men skit samma. HAHAH . Nu till mina fina sak som vi vann =)
Fin va ??

Äpple-kanel och smuldeg i braspannan =)

Igår bakade jag och barnen. Vi gjorde en smet sen blandade vi äpple,kanel och socker i en skål. Därefter tryckte vi ner dessa äpplebitarna vi hade fixat med kanel och sockret ner i smeten, eter det gjorde vi en smuldeg på havregryn,mjöl,socker och smör. Blandade detta noga sen strödde vi det över kakan, sen in i ugnen. FATTA SÅ GOD DEN BLEV = Muuumms. =)
Ser kanske inte ut som om dem var as goda, men det var dem =) Mumms =) Riktigt god varm, men efter ett dygn i kylen var den nog allra godast =)

HJÄLM

Efter allt man har sett och hört så ska jag börja använda hjälm. Det är något jag alltid säger. Men så idag letade jag reda på min hjälm. Ja och barnen tog en runda på våra cyklar ner till coop. Och alla använde hjälm.
Jag tycker det är pinsamt att vissa föräldrar påstår sig älskar sina barn, men dem är inte rädda om barnens liv. För på tex vår gård cyklar mer än hälften av alla barn utan hjälm. TRAGISKT.
Som vuxen vet man vilka skador som kan ske om man cyklar utan hjälm. Och då tycker jag det är hemskt att barnen inte blir tvugna att använda hjälm.
Jag har gjort som många andra barn, hängt den på styre, eller på packethållaren. För man skulle vara cool. Men hur cool hade man varit om jag idag hade suttit i rullstol för en dum orsak och inte kunna förmedla vad jag själv vill här i världen.
Men de människor som inte använder hjälm, det är dem som inte har något i sin hjärna. Därför anser dem att det inte behövs någon hjälm. De har ändå inget att skydda. Men för helvete tänk på barnen.
Var är alla aktiva föräldrarna. Engerera er som föäldrar istället för välj det lätta utvägen. Men barn finns det sällan lätta vägar. =/.
men jag är i allafall stolt ägare till min nya hjälm. För jag har något att skydda. Jag har två barn som vill ha kvar sin mamma på denna jord. De vill nog inte att jag dog av en sådan korkad orsak. så de så. =)


Trött väldigt trött

Jag är så jädrans trött att jag bara vill dra täcket över mig igen. Men jag hr ju två småttingar att lämna. Mina bar måste få gå i skolan och lära sig saker. Som gör att de utvecklas och får en hjälp på traven att formas.
Nä, nu blir det plocka fram kläder till barnen =)

Livet är som en trappa

Livet har alltid sina uppgångar och nedgånger. Huvudsaken är att man inte stannar i trappan. utan man måste ta sig igenom allt. Vissa saker är lättare att hantera medans andra är lite svårare att hantera.
MAN FÅR INTE STANNA I TRAPPAN.
Foto: Å.Freij =)
Man måste fortsätta att gå. Och det är det jag gör nu, känns dt som. Jag går och går. men kommer aldrig riktigt fram. Sen går jag nedåt i trapphelvete igen, sen ett steg uppåt är okej. Bara jag inte står still. Nedåt är också okej. För jag måste gå ner för att komma upp ! Eller jag måste gå upp för någongång gå ner!

Bröllopsdag

Idag firar min mormor och morfar bröllopsdag. Det får dem göra tillsammans nu. =)
Vi ska till minneslunden idag för at sätta ljus och blommor, till mormor o morfar. Vi åker med mamma och Jörgen dit.
Som tur var så var det dom som bjöd med oss, annars så hade jag nog glömt det =/.

1 vecka sen

I natt för en vecka sen så dog min älskade mormor.
Hon är uppe i himlen med sin make min älskade morfar =)
Dem spelar kort,dricker kaffe och äter en kaga till de Imellan åt bråkar dem ;) Det e min mormor och morfar =) Två fantastiksa personer =) ♥

FUCK YOU

Igår när jag och barnen var ute och cyklade på morgonen, vi var på väg till barnens skola. Men iallafall. Kommer det en idiot kille. som cyklar vinglingt med flit framför min dotter.
Vi cyklar ner för backen och han ska cykla upp för backen.
När han är en bit framför henne så cyklar han in så deras cyklar möts sen bara sängar han hastigt undan. Hon blev lite nervös men skötte det hela bra.
Jag däremot flög i luften.
Jag hade Julia en bit framför mig och Isack en bit bakom mig.
Jag blev värsta italienare med mina händer och skrek som en galning vilket pucko han var och att jag förstod att han inte kunde vara smart för han var ju helt jäkla dum i huvudet. TYP. komem rinte ihåg vad jag sa men med tanke på att jag hade två små barn där så skötte jag det väldigt bra, väldigt hög ton, arg och bestämd röst och väldigt välformolerade ord och meningar ;)
Idioten tar upp fuck you fingret och skriker medan han tittar bort från mig FUCK YOUUUUU.
Det allra sjukaste var att han var i min ålder. Typ 23 och uppåt. Så oinsamt för honom.
Alltså om DU har gjort fel stå för det då.
Börja inte skrika på mig och bete dig som en loser. Både min pappa och Tony sa att det är så små barn gör, men när jag berättade ålder så bara tittade dem på mig.
Och ändå berättade jag  inte d för dem samtidigt. Tony tyckte det var pinsamt utav honom.
Jag började as garva. Liksom come on Fuck you.
Roligaste kommentaren var från Isack.
I min familj alltså vi här hemma Vi svär inte och det är inget vi tror smarta personen iheller bör göra. Eller vi vet att det är oftast dem med litet ordförråd som tar till sig sånt här.
Men iallafall, Jag tittar på Isack för se hans reaktion på detta. han cyklar med ett väldigt stort leende. När jag frågar honom vad han ler åt så sa han. Mamma han sa ett fult och visade dig ett fult finger, men jag vågar inte göra det HAHAHAHA. SÅG DU MAMMA?? Ja isack mamma såg. HAHAHA
Min lille påg =)
Han vet vad som är rätt och fel. Och det gör mig så stolt =) Min lille kille om börjar bli så stor.
Jag måste själv säga att jag tycker det är väldigt fult och väldigt oattraktivt att svära och bete sig som en idot rent ut sagt. Det är liksom en mognads grej kan jag tänka mig.

Jag har gjort det

Jag har gjort det jag inte trodde jag skulle behöva göra.
Min lärare sa att det var för kort tid jag hade på mig för att bli helt klar med kursen innan min apu. Eftersom hela juni,juli och hela aug togs ifrån mig. Då det var sommarlov. Sen har jag jobbat som ett as me.
Vi har haft många dalar i familjen två täta dödsfall av dem som står mig väldigt nära. Dvs min morfar och min älskade mormor.
Men nu till saken. Detta provet var riktigt stort, ochh enligt läraren så måste jag läsa på mkt om alla sjukdomar osv.
Och som alla vet är jag ju den värsta tidoptismisten. Ja trodde seriöst att jag, min sambo, och nån kompis kunde renovera 2 hallar, 2 storarum och ett sovrum på en dag. HAHAH jAPPS Endag. =)
Vi alla påbörjade lite här och lite där och ni vill inte se hur dt såg ut här hemma. J bröt ihop till min kompis som var här hemma. Hon bara skrattade och sa jag fattar att du har panik. DET VAR SKITIGT exakt överallt här hemma.
Allt gick emot oss. Först målade vi i storarummet, tapeterna bokstavligen rullade ner. Det var 9 lager tapet, Det slutade med att vi var tvugna att hyra en ångmaskin för att ånga ner alla gamla tapeter för att sedan ta in en kompis som fick bredspackla, När d var klart så vart där en kompis kompis, langares kompis jaddi jaddi. Ja ni fattar skulle tapsera här hemma. Allt såg så snyggt ut tills vi vakande på morgonen. Då den ena väggen verkligen låg på sniskan. Det var tapesterat snett så allt såg hemskt ut. Vågade inte ringa han som gjort det, så jag ringde min fd k som ringd och bokstavligen skällde ut denna stackaren. Och bad han komma upp för att be om förlåtelse. Jag bara neeeeeeejj. Be han för fan inte att komma upp. JAG SKÄMMS. Jag skämdes för att hon ringde , varför inte jag själv liksom. PINSAMT. När han kom gömde jag mig på balkongen HAHHA. MES JAPPS. Men den jävlen kom ut där för att heja. Jaha...
Min mammas man kom för att rätta till alla felen. han skrattade så mkt att han  knappt fick luft. För jag var seriöst hysterisk. Jg blir som en drama queen när sånt här händer.
jag kan liksom inte vänta till nästa dag. Utan allt måste ske nu och jag menar NUUU.
Och skulle dt mot förmodan inte ske nu, ja då blir det eld i grillen ;) Nä
SKIT SAMMA. Nu till saken. Jag är värsta tidsoptimist och jag har inte tagit tag i pluggandt som jag kanske skulle ha gjort. Så nu fick jag skicka iväg ett mail till min lärare som löd ungefär så här.
hej hej
Som du nämade igår så kanske jag var tvungen att flytta fram provet. Så nu till min fråga. Kan viflytta fram det. AHAHHA
PINSAMT. men skit samma.
Jag vet att det var jag som gjorde fel och nu för jag stå för det med.
Jag pluggande inte så mkt som jag visste jag skulle göra. men änsålänge har jag inte haft några fel i något av det jag gjort. Blivit godkänd i allt =) Wihooo

Det som har hänt är sjukt

Som min rubrik lyder. Det som har hänt är SJUKT. Jag kan inte förstå det. Imellanåt glömmer jag bort vad som egentligen har hänt. Men sen kommer ja på mig själv. Och då bryter jag ihop.
Man ska ta hand om varandra inte bete sig som världens störtsa bitch. Livet är för kort för det.
Idag ska lilleman till tandläkaren. =) Hoppas det går lika bra denna veckansom förra och förrförra veckan =)

Mormor

Min mormor dog tidigt i morse väldigt hastigt. Hon lämnade oss helt ensamna just nu. Vi har precis förlorat morfar, nu ska vi gå igenom ett helvete igen.
Min mormor lovade att stanna hos oss. Hon lovade att finnas där. Men det gjorde hon inte. Allt gik så snabbt. Det tog ca fyra timmar. Ett kärl brast i buken på henne.
Nu hoppas jag att du återigen fick träffa din make som du har saknat så. Men du lämnade oss med ett stort tomrum. Hur ska vi klara oss utan dig. Mn älskade mormor.
Du var frisk och pigg, ändå så hände detta.
Min älskade mormro. Vila ifred. ♥

03,25 somnade min mormor hastigt in

Det som inte fick hända har hänt. Min mamma ringde sent i går kväll. Vi alla här hemma hade gått och lagt oss. Klockan var väl 01,45 ca. Hon berättar medan hon är väldigt ledsen att mormor har hamnat på IVA i Ystad. Och dem tror inte hon klarar sig.
Jag får en sådan panik känsla så att jag väcker tony, som tror att det är dax fö honom att gå till jobb. Han ser paniken hos mig. Jag säger till mamma att jag ringer upp. Måste ringa till alla andra.
Ringer mina kusiner, medan tony ringer min morbror. Mina kusiner hämtar upp mig och vår morbror här på almgården sen åker vi akut till Ystad. Men i detta skede visst dem inte om hon skulle förflyttas till Lund elle inte.
Jag och sköterskan bestämmer att vi ska höras var kvart. När vi e på g har dem fortfarande inte fått fram och hon ska iväg, utan bara att de vet att det nu bli Malmö istället. Vi håller ca 140 hela vägen dit. Och vi var framme i Ystad snabbt. När vi är i hissen på väg upp ringe min moster och berättar att dem är klara på röntgen och är klara att bege sig till Malmö. För ambulansen var redan där. Ja bad dem vänta så vi skulle hinna säga hej och hejdå.
Vi springer som fan och vi hinner in och säga hej. Men mormor är så nerdrogad med morfin att vi får ingen reaktion. Jag gick in först tillsammans med min ena moster som varit med från början och med min morbror. Ser direkt att hon inte kommer att klara transport. Så jag bryter i hop och går och pratar md personalen. Som var helt underbara.
Hon sa. Det enda jag kan säga är att jag håller med dig, men det är läkarna som tagit detta beslut att hon ska transpoteras till Malmö för en op.
Ambulansen kör, men vi ligger en bra bit före dem, vi håller 160-170 hela tiden ändå så blinkar ambulansen att dem måste förbi. Vilket är självklart. Vi släpper förbi dem, och håller dem hack i häl. Tills vi alla kom överens att sakta ner då vi visste att mormor aldrig skulle klara sig igenom detta.
Just då ligger vi väl i 140 och är i Oxie när min moster ringer helt panikslagen och berättar att ambulansen vände i skurup för då slutade mormor hjärta att slå. Klockan var 03,25 när hon somnade in.
Min mormor dog alltså i en ambulansfärd påväg till en op i Malmö.
Detta fick inte hända. Hon lovade att hon skulle finnas kvar här för oss. Hon lovade oss detta.
Min mamma och min moster är i turkiet och dem var så jäkla maktlösa och helt knäckta vilket är förståligt.
Mamma ville flyga hem, men som jag sa till henne. Det finns ingen andledning till det. Allt är över innan ni ens hunnit till den turkiska flygplatsen och mkt riktigt stämde det. Man ser ofta så tydliga tecken på när en människa ska dö. Hakan, näsan allt förändras.
Min mormor hade en nedsatt andning redan innan transprort vilket personalen sa berodde på morfinet. Men JA man blir andningspåverkad av morfin och kan få andningsupphåll. Men inte så här som min mormor hade.
Mormor somnade stilla in enligt dem i ambulansen,. Hon hade ingen problem med andningeneller såhär. Vilket är skönt.
Men jag kan inte riktigt förstå vad som har hänt. Allt tog ca 4 timmar. Man hinner inte förstå. Kroppen får en chock.
Vi vänder självlart tillbaks till Ystad för att ta farväl av mormor. Så vi körde hela vändan tillbaka. Vi stannade där rätt länge för att få ta ett farväl. Min mormor lovade mig att när hon kom hem skulle hon lära mig att sticka koftor till barnen. Men det är inget som kommer ske nu. Just nu har jag ingen mormor ingen morfar. Barnen har ingen gammelmormor eller gammelmorfar. Barnen var helt knäckta, dem har haft en bra kontakt.
Jag hoppas att detta landar. Min älskade mormor ligger just nu i ett kylrum. Hur jävla sjukt är inte det.
Jag har redan pratat med begravningsbyrån. Jag fattar inget. Detta visar verkligen att man ska ta hand om nära och kära. Och inte vara så ego.
Min mormor kunde vara pain in the ass i bland, men hon var för mestadels alltid så jäkla härlig. Envis som en åsna. Jag och mina kusiner pratade om det att hon hade nästan kunnat klara ig på sin envishet, men hon hade gett upp. För hon ville till sin make. Dt hade hon sagt så många gånger till oss alla. Men det är fan lika tungt ändå.
En sak som störde mig enormt mycket var att jag inte stod på mig ang ett nytt HLR beslut. Just då hade dem inte uppdaterat det. Och det var alltså full HLR på min mormor vilket är sjukt. Jag ångraa att jag inte sa att något om OHLR. Vilket då hade gjort att min mormor hade fått dö med oss alla omkring sig, men istället fick hon dö i en ambulans med helt främmande människor omkring sig. Hur värdigt är det.
När jag pratade med min kusin igår sa hade hon och hennes lillebror sagt likadant. VARFÖR SA VI INGET. Vi kämpade som djur när morfar låg inne. Jag var ovän med hälften av personalen där. Men vad bryr jag mig. Det bästa för mina anhöriga. Men här sa vi inget. Men det e sm jag sa till Tony. Med morfar hann vi få vänja oss att han skulle dö. Det var en stor smärta att han lämnade oss, men vi var förbereda. Vi visste, därför kämpade vi att han sulle få dö rättvist. Men här kom allt som en chock. Bara nån timme innan var mormro hur frisk som helt. Men sen låg hon där helt drogad. Vi visste att hon inte skulle klara sig, men vi var helt chockade att vi KUNDE INTE säga något. Men jag vet att mormro vet hur mkt vi älskade henne.
Men det är något jag kommer att ångra för alltid. Varför sa jag inget. Min kusin som är syrra sa heller inget, men jag tror eller jag vet att det var chocken hos henne oxå som gjorde att hon inte sa eller rättar sagt tänkte på det.
Vår familj är som en "zigenar familj" Vi är där alla inom några minuter och vi kör värst djungelvrål när vi ska ha tag på varandra. Men det tycker jag om. För ävenom vi inte pratar varje dag så vet vi att vi har varandra.
Nu ska allt fixas med begravningsbyrån. Min mormor är död. Fattar ni. För de gör verkligen inte jag. Jag vet att hon är död, men ändå väntar jag på att få vakna eller att hon ringer mig och säger. Gick du på den lätta. Usch.
Min mormor vet. ♥

ingen bra dag

Som min rubrik lyder, så har detta verkligen inte varit min dag idag.
Känns som ett smack in tha fejs =/ .
Ska ta tag i dett i morgon så jag hoppas påförbättring då..
Nu ska jag sova iallafall.

Freud

Hittade denna på en ball blogg jag läser. Detta stämer ju för mestadels ;)

PIGA

Idag så ska här plockas undan och städas, det ska bakas och städas, och tvätta, och städas. Varför föddes inte jag i en rik familj. För då hde jag genast skaffat mig en piga =) Så jäkla najs det hade varit.
Tvätta mina kläder bitch, diska osv osv HAHAHA
GÖÖÖTT

Data fan

Jag satt och plugga häromdagen och helst plötsligt när jag kommit igång så slutar vårt tagenbord fungera. Så jag tänkte att en sladd hade åkt ur datan där bak. Så jag drar ut datan, men "tappar" dem och även den slutar fungera. Jag och barnenbegav oss hemifrån AHHAHAAH Mamma o Jörgen hämtade oss för att vi skulle ta en fika nu innan dem åkte till Turkiet. När tony hämtar mig och barnen så åker vi hem efter en studn ochnär vi kommer hem undrar så klart Tony varför datan var helt utdragen och ja tusen frågor. Jag försökte i stil med. Att jag vet inte alls vad som har hänt HAHAHA.
Men det gick han inte på och jag gav mig tillkäna. =/ Han fixade det på 5 in max =)
Har mått piss, och mår inte särskilt bra nu heller, men lite iallafall =)

Mitt arbete =)

Nu studerar jag. Kanon va va va ????

 


Kass

Idag måste jag verkligen börja med min näst näst sista tenta =) Men tror ni inte jag vaknade med ont i halsen och kass i magen. Men om jag hade börjat i ti med detta oxå och inte skjutit fram det som allting annat. så hade jag haft tid för vilodag idag, emn det går inte. Nu blir det ex antal dagars knåp och trix för att få klart det näst sista hemtenta. Nästa tenta är ett skriftigt prov liksom förra jag gjorde =/
Jag måste vara klar med två tentor innan vecka 38 =/ Och det e slutet på vecka 35 nu =/ HAHAH
Jag e fan slöare än slöast.
Men de finns inga andra saker jag kan göra än att lyckas med detta. Jag måste.
Nu till något annat, i morgon åker mamma och jörgen till Turkiet. Där vi var förra året. Dem ska vara borta i 15 dagar. FUSK FUSK FUSK..
Jag hoppas att de regnar hela er semester HAHAHAH ;) Nä, ni förtjänar att resa iväg =)

RSS 2.0